Anorexia se manifestă prin diminuarea sau încetarea alimentării, prin pierderea poftei de mîncare. Poate avea origine organică sau psihică dar şi legată de un abuz de medicamente.
Eficiente atît pentru a preveni anorexia, cît şi pentru a ajuta în tratamentul acestei afecţiuni, alimentele recomandate sînt: ceapă, lămîie, ţelină, morcovi, roşii, usturoi şi mărar (toate crude, sub formă de salate), suc de coacăze (un pahar dimineaţa, pe nemîncate şi un altul înaintea mesei de prînz), măcriş fiert (30 g la 1 litru de apă) şi polen (3-4 linguriţe pe zi).La fel de utile în alimentaţie, pentru anorexici, sînt infuzia de măghiran şi decoctul în amestec din frunze de pătlagină, coajă de salcie, rădăcină de leuştean, rădăcină de mărar, cîte 10 g din fiecare, fierte timp de 5 minute într-un litru de apă. Se beau cîte 2-3 căni pe zi. Reconfortant psihic şi tonic digestiv este vinul pelin: 40 g frunze şi flori uscate de pelin alb macerate la rece, timp de 7 zile, într-un litru de vin alb. Se bea cîte un pahar înaintea meselor principale.
Sursa: www.evenimentul.ro