FILME

Al doilea sezon Bine Dotat, in premiera la HBO

HBO prezintă în premieră cel de-al doilea sezon din serialul original HBO, Hung/Bine dotat, serialul comic de succes creat de Colette Burson şi Dmitry Lipkin, cu Thomas Jane, Jane Adams şi Anne Heche în rolurile principale.

Cu acţiunea petrecându-se în suburbiile încă bântuite de recesiune ale Detroitului, Bine dotat continuă să se concentreze pe eforturile neortodoxe ale profesorului/antrenorului divorţat Ray Drecker (Thomas Jane) de a face rost de bani – vânzându-şi “unealta câştigătoare” unor femei disperate.

Ultima dată când i-am văzut pe Ray şi pe proxenetul său, Tanya Skagle (Jane Adams), afacerea lor tocmai se extindea, căci abila “profesoară de viaţă” Lenore Bernard (Rebecca Creskoff, devenită membră a distribuţiei de bază) l-a convins pe Ray, spre disperarea Tanyei, s-o facă co-proxenet.

În sezonul 2, Ray, care acum predă baseball, este ameninţat cu restructurarea, fapt ce face cu atât mai imperios necesar succesul celeilalte meserii ale sale. În timp ce Ray analizează posibilitatea de a-şi extinde clientela – şi ia în calcul varianta unui coleg care să-l ajute să facă faţă cererii – Tanya şi Lenore continuă să se confrunte în încercarea de a controla cariera „în creştere” a lui Ray. În timp ce Lenore le oferă clientelor sale bogate o versiune elegantă a lui Ray, Tanya vrea să dovedească, atât lui Ray cât şi sieşi, că are “ceea ce trebuie” pentru a fi un proxenet de succes şi mult mai etic decât Lenore.

Serialul a primit două nominalizări la Globul de Aur, pentru Cel mai bun actor principal în serial de comedie (Thomas Jane) şi Cea mai bună actriţă secundară în serial, miniserie sau film TV (Jane Adams).

După încheierea primului sezon, în septembrie 2009, Bine dotat a fost lăudat de New York Times drept “cea mai bună nouă comedie HBO” iar USA Today a spus că serialul e o “inteligentă satiră socială.” Detroit News l-a descris drept “teribil de amuzant” şi “teribil de adictiv” iar San Francisco Chronicle l-a catalogat drept “proaspăt” şi “superb.”

Thomas Jane a oferit un veritabil tur de forţă în rolul Mickey Mantle din filmul HBO premiat cu Emmy, 61*; el a mai jucat în Deep Blue Sea, The Punisher şi The Mist. Jane Adams a apărut în Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Songcatcher şi Happiness şi a câştigat un Tony pentru rolul din An Inspector Calls. Anne Heche a câştigat un Daytime Emmy pentru Another World şi apoi a început să joace în filme precum The Juror, Six Days Seven Nights, Wag the Dog şi filmul HBO If These Walls Could Talk (a scris şi a regizat If These Walls Could Talk 2); recent a apărut în serialul Men in Trees. În serial mai apar Eddie Jemison (din Ocean’s Eleven şi continuările), Sianoa Smit-McPhee şi Charlie Saxton, Rebecca Creskoff (Mad Men) şi Gregg Henry (The Riches), în rolul colegului lui Ray, Mike.

Pe lângă Burson, Lipkin şi Michael Rosenberg (toţi colaboratori la The Riches), Bine dotat îi are drept producători executivi pe Scott Stephens (care a mai produs serialele HBO Mind of the Married Man, Deadwood şi Big Love) şi Alexander Payne, care a câştigat un Oscar pentru scenariul la Sideways (a fost nominalizat şi pentru regie), care a regizat pilotul la Bine dotat. Payne a mai scris sau a mai regizat filmele About Schmidt, Inside Out şi Jurassic Park II.

Serialul Hung/Bine dotat va putea fi urmărit la HBO în premieră şi în exclusivitate, în fiecare sâmbătă, începând cu 18 septembrie, de la ora 20:30.

www.hboclub.ro; www.hbo.ro;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *