Ingrediente pentru 6 portii- timp de preparare 120 minute
1 gaina
1kg ceapa
2 ardei grasi
100g ulei
1 capatana de usturoi
± sare, piper
Curatati gaina de tuleie, parliti-o la flacara, spalati-o si scurgeti-o de apa.
Taiati-o in bucatele, presarati-le cu sare si piper, apoi tavaliti-le prin faina.
Taiati julienne ceapa curatata si spalata.
Ardeii grasi, curatati de cotoare si seminte, taiati-i in feliute subtiri.
Puneti intr-o cratita uleiul, ceapa si ardeii grasi, iar peste acestea bucatile de carne.
Acoperiti cratita cu capac si puneti-o la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 2 ore.
Din cand in cand, puneti in cratita cate 1 cescuta apa si amestecati bine.
La final, pisati usturoiul cu 1 lingurita de sare grunjoasa, adaugati 5-6 linguri apa, turnati in cratita si amestecati.
Sursa: www.monitorulsv.roÂÂ