Consumul la aceeaşi masă a unei singure clase de alimente gătite defineşte meniul disociat. În aceste condiţii sucurile digestive acţionează cu rezultate mai optime,
reuşind să asigure un plus de calitate în digestie cu un consum mai mic de energie. Astfel rezultatul unui meniu disociat versus meniu tradiţional va fi:
Plus de energie (prin consum mai redus a metabolismului bazal-vital)
Alimente mai bine digerate
Absorbţie mai mare a principiilor nutritive din intestin
Aport celular nutritiv crescut
Optimizarea echilibrului metabolic ÅŸi endocrin
Echilibrarea greutăţii
Obiectivul fiecărei mese, a fiecărui meniu ÅŸi a fiecărei “înghiÅ£ituri” este asigurarea energiei intracelulare, deci a aportului nutritiv celular. Meniul disociat poate conÅ£ine alături de clasa de alimente gătite ÅŸi alte alimente aparÅ£inând altor clase – cu condiÅ£ia ca acestea să fie crude.
Exemplu de meniu disociat: cartofi piure, fasole verde, ciuperci cu grătar sau chifteluÅ£e din soia. Pregătirea lor termică este recomandat să se realizeze prin coacere; fierbere rapidă la presiune, prăjire în tigăi speciale care permit absenÅ£a grăsimii – tigaia va fi doar ÅŸtearsă la început cu ulei. Alături de legumele gătite (cartofi, ciuperci, fasole, soia) se poate servi un mujdei în smântână sau lapte bătut crud, o cană cu lapte dulce sau bătut crud, brânză de vaci moale (=crudă) sau salată de legume crude. Este bine să ne începem masa cu 1-2 fructe sau mai multe ÅŸi foarte important să ne obiÅŸnuim să bem apa la început – cu cel puÅ£in ½ oră înainte de masă, chiar dacă nu ne este sete. Motivele pentru care consumăm apa la distanţă de masă sunt: pentru ca ea să se absoarbă nestingherită, participând apoi la toate procesele biochimice din corpul nostru ÅŸi pentru ca alimentele să beneficieze de acÅ£iunea nediluată a sucurilor gastrice, realizându-se cât mai corect procesul de digestie. Pentru ca toate reacÅ£iile biochimice care se desfăşoară în organismul nostru să respecte standardul maxim de funcÅ£ionare este necesară prezenÅ£a moleculelor de apă structurată. Picăturile Dovgan pot structura apa organismelor noastre (care este reprezentată într-un procent de 60-90%), prin consumarea de 3 ori/zi cu ½ oră înaintea meselor a unui pahar de 200 ml apă în care am adăugat 10 pic din produs.
Cititi mai mult in monitorulsv.ro