Cadouri

Parfumuri originale și false – cum te ferești de probleme

Lumea parfumurilor este una schimbătoare, din cauză că gusturile cumpărătorilor şi campaniile publicitare agresive îşi pun amprenta asupra vânzărilor. Primul parfum comercial modern, care avea la baza alcool, a fost lansat in 1370 si se numea Hungary Water. Totusi, se știe că egiptenii și alte civilizații antice dezvoltate foloseau diverse tipuri de parfumuri obținute din natură. Problema este: cum deosebești parfumurile originale de cele false? Cum te ferești de probleme?

 

La un parfum contează foarte mult contactul cu pielea. Abia după ce îl aplicați pe piele vă dați seama de mirosul său adevărat. Nu testați mai multe parfurmuri succesiv, nu vă dați cu toate deodată… Dați cu un parfum, cu tester-ul de pe raft, apoi așteptați. Ideal ar fi ca 10 -15 minute să lăsați parfumul să vedeți dacă se păstrează sau nu, dacă miroase la fel după o vreme sau nu.

Se poate întâmpla ca prima reacţie la contactul cu un parfum, după aplicarea pe piele, să fie neplăcută, dar peste 20 de minute, când vă întâlniţi din nou cu parfumul, să constataţi că ceea ce vă părea neplăcut a devenit de-a dreptul interesant. Nasul uman poate detecta aproape 10.000 de mirosuri diferite.
parfumuri
Apa de colonie, cel mai frecvent produs cumpărat din gama parfumurilor, are de fapt cea mai mica concentrație de parfum.

Conform celor mai mulți specialiști, cel mai bine vândut parfum din perioada modernă este Chanel No 5.

Tipuri de parfumuri

Parfumurile florale, după cum spune şi numele, au un miros care aminteşte de flori. Trandafirul şi iasomia predomină. Parfumurile orientale sunt exotice şi misterioase. Parfumurile fructate folosesc abundenţa de arome a fructelor, de la struguri, smochine, stafide şi coacăze negre, la papaia, ananas, guava ori lychee. La parfumurile verzi cuvântul-cheie este prospeţime. Parfumurile ambrate/pădureţe devin pe zi ce trece o specie pe cale de dispariţie. În fine, parfumurile oceanice recrează mirosul oceanului combinat cu al nisipului.
chanel-5

Cum detectezi un parfum fals?

Pe stradă și pe site-urile fără nume nu se vând parfumuri originale. Mai ales dacă sunt parfumuri foarte ieftine, numai originale nu sunt.
Ambalajul unui astfel de parfum original trebuie să fie premium, să arate bine, fără urme și izolații greșite. Orice amintește de China… este probabil o copie din China. În fine, cel fals se duce repede.

Dacă vă interesează parfumurile, puteți găsi aici parfumuri de damă>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *