Marti, 29 martie 2011, de la ora 18:30, va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” proiectia filmului “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, productie care a castigat premiul pentru cel mai bun film documentar romanesc in cadrul Galei Premiilor Gopo 2011. Evenimentul precede conferinta “Cultura bate criza” de miercuri, 30 martie, in cadrul careia este invitat Andrei Ujica, regizorul lungmetrajului.
Centrul pentru Excelenta in Studiul Imaginii, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” si Voodoo Films anunta proiectia lungmetrajului “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”. Evenimentul va avea loc marti, 29 martie 2011, de la ora 18:30. Intrarea este libera.
Proiectia precede conferinta publica “Cultura bate criza” de miercuri, 30 martie 2011, ce va avea loc in Aula BCU de la ora 19:00 si care il va avea ca invitat pe Andrei Ujica, regizorul filmului “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”. Acesta va discuta despre tema “De la document la fictiune si inapoi”, facand referiri si la productia cinematografica.
Lungmetrajul “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, regizat de Andrei Ujica, a castigat premiul pentru cel mai bun film documentar romanesc in cadrul Premiilor Gopo 2011. Productia, care a avut premiera in Romania pe 28 octombrie 2010, acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu, incepand de la instalarea sa la putere in 1965, pana la prabusirea din 1989 si a fost realizat din fragmente video decupate din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana. Productia este ultima parte dintr-o trilogie despre comunism realizata de Andrei Ujica, care include si lungmetrajele “Videograme dintr-o revolutie”, realizat in colaborare cu Harun Farocki (1992), respectiv “Out of the Present” (1995). Filmul este distribuit in Romania de Voodoo Films.
Despre proiectul “Cultura bate criza”
Seria de conferinte “Cultura bate criza” propune publicului “oameni si idei-forta”. “‘Cultura bate criza’ este un spatiu al reflectiei despre lume, despre noi insine si despre valori autentice; echidistant fata de grupurile de putere, fara politizari si vedetisme, nici acuzatii ori victimizari inutile”, sustine Sorin Alexandrescu. Acest proiect este realizat gratie colaborarii dintre Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI) de la Universitatea din Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din Bucuresti (BCU), ca si a sustinerii de catre partenerii media: Observator Cultural, Dilema Veche, Scena.ro, LiterNet.ro, Metropotam.ro, “Radio Romania Cultural”, 24 FUN, Calendar Evenimente, Infocarte.ro si Universitatea din Bucuresti.
Adina Tudor
culturabatecriza2011@gmail.com