Vedete

Charlie Chaplin si Marilyn Monroe pe scena festivalului Kinodiseea

In perioada 24-30 septembrie, personaje faimoase ale cinematografiei revin, prin intermediul actorilor din compania de teatru DellArte, in cadrul festivalului de film pentru copii Kinodiseea. Membrii companiei de teatru se afla la a doua colaborare cu organizatorii festivalului. Pentru aceasta editie, Andra Sandu, Smaranda Gabudeanu si Ana Craciun au dezvoltat o metoda de atragere a publicului tanar spre valorile cinematografiei bazata pe ideea inovatoare a imbinarii elementelor filmului mut si a procedeelor cinematografice cu stilul de joc expansiv al Commediei DellArte.

Personaje celebre vor fi reinsufletite de actori si ii vor indruma pe cei mici pe intreg parcursul festivalului in calatoria lor in lumea filmului.(Cinema Gloria si Noul Cinematograf al Regizorului Roman – Muzeul Taranului)

Betty Boop, Marilyn Monroe, Edward Scissorhands si alte personaje surpriza isi vor intampina fanii si le vor oferi o experienta de neuitat alaturi de ei, pe platoul de filmare creat de echipa DellArte pentru Balul Mascat de duminica 26 sept, 16:00, (Cinema Elvira Popescu)
De la jocuri actoricesti interactive si pline de haz, pana la situatii de improvizatie si replici din filme celebre, fiecare copil va gusta putin din emotia auzirii comenzii Motor ! Actiune !
Si cum vedetele adora muzica, toata lumea, cu mic cu mare, va lua parte la dans sub indrumarea unui coregraf profesionist.
Pentru organizarea unui atelier exploziv de Street Dance dedicat copiilor si adolescentilor, echipa DellArte a apelat la adevarati performeri, obisnuiti cu atmosfera platourilor de filmare Cristian Miron si Carmen Bargan (sambata si miercuri 17:00 Parcul IOR)

O premiera pentru DellArte si poate inceputul unei frumoase colaborari este invitarea celor de la Performers Crew, o trupa tanara si ambitioasa de dansatori al caror show va constitui surpriza Balului de duminica.

Compania de teatru DellArte infiintata de Mihai-Gruia Sandu a adoptat stilul de joc al Commediei dellArte in care situatiile dramatice sunt create prin arta improvizatiei direct pe scena fara un text prestabilit. Acesta tehnica este folosita in paralel cu punerea in scena a textelor originale create de Mihai-Gruia Sandu sau de catre actori. Stilul matematic utilizat in relatia miscare scenica replica, sincronizarea gestului cu sunetul si gag-urile in cascada sunt completate de libertatea improvizatiei intr-o formula unica de joc devenita marca DellArte. Aplicand aceasta formula in spectacolele create, DellArte reuseste sa multumeasca atat criticul cel mai rafinat, cat si privitorul aflat pentru prima data in fata unui spectacol de teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *