LifeStyle

Imbunatatirea starii de sanatate in comunitatile locale – Week-end de formare, informare si intalnire

In contextul acutizarii problemelor din sistemul de sanatate, comunitatile locale din Romania au reponsabilitatea de a se mobiliza pentru a depasi impasul. Peste 25 de comunitati locale au facut deja primii pasi in acest sens, prin dezvoltarea unor Consilii Locale de Sanatate sau Asociatii de Ajutor Mutual, sub indrumarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual (www.fdaam.ro).
In perioada 7-9 mai, FDAAM le ofera prilejul acestor Consilii Locale de Sanatate si Asociatii de Ajutor Mutual de a se intalni si de a face schimb de bune practici. Programul de formare, informare si intalnire va avea loc la Viscri (Brasov), unde sunt asteptati sa participe aproximativ 80 de voluntari si coordonatori locali ai CLS si ADAM, reprezentanti ai administratiilor publice si parteneri din Belgia.

Participantii la program vor cauta solutii practice pentru imbunatatirea starii de sanatate in comunitatile locale, prin analiza contextului actual, dezbateri ale problemelor de sanatate si ateliere de lucru tematice. Suntem in impas, solutii pentru sanatate se gasesc cu greu. Da, dar nu suntem singurii care le cauta. De aceea, este necesar sa ne intalnim, pentru a le gasi impreuna afirma Jozef Goebels, presedinte al FDAAM.
Consiliile Locale de Sanatate si Asociatiile de Ajutor Mutual sunt structuri de sanatate dezvoltate local de fundatia nationala FDAAM, in parteneriat cu asociatii si organizatii din Belgia. CLS si ADAM analizeaza starea de sanatate dintr-o comunitate si determina adecvarea ingrijirilor socio-medicale la posibilitatile si necesitatile oamenilor. Prin solidaritatea dintre beneficiari, stabilirea parteneriatelor public-private si valorificarea resurselor locale, CLS si ADAM reusesc sa imbunatateasca accesul la ingrijiri de sanatate calitative, pentru toti membrii unei comunitati.
FDAAM este o organizatie neguvernamentala romano-belgiana care actioneaza de 10 ani pentru imbunatatirea sistemului de sanatate din Romania, cu sprijinul partenerilor sai nationali si internationali, prin dezvoltarea initiativelor in domeniul socio-medical.
Aflati mai multe despre proiectele noastre vizitand www.fdaam.ro sau contactandu-ne direct la office@fdaam.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *