O firma specializata in servicii de curatenie s-a gandit sa ofere tuturor sfaturi pentru ingrijirea covoarelor. Covoarele trebuie aspirate o data pe saptamana si mai des in zonele de trafic intens. Aspirarea frecventa prelungeste viata covoruluii dvs. prin prevenirea acumularii de particule, care se depun la baza covorului si cu timpul il rod. Conform unor surse specializate, covoarele absorb nisip (40%), oxizi (20%), fibre organice si sintetice (20%), uleiuri si rasini (9%), carbon (5%), grasime animala (4%), umezeala (2%).
Cand aspirati, impartiti covorul ca si cum ar avea mai multe cadrane si insistati pe fiecare sectiune, in functie de gradul de murdarire: trafic intens, trafic mediu, trafic slab.
Petele de pe covor ciocolata, urina, cafea, noroi – se scot imediat pentru a fi siguri ca veti scapa de ele. Cu cat timpul va trece, cu atat va fi mai greu sa le indepartati.
In lipsa unui aspirator profesional care curata rapid orice pata prin metoda injectie-extractie, folositi solutii de curatare din comert, dupa care uscati zona cu prosoape de hartie albe.
Daca nu aveti la indemana astfel de solutii, utilizati pentru covoarele sintetice care au fost patate un burete imbibat in amoniac, dupa care limpeziti cu multe apa. La final puteti adauga in apa putin otet alb pentru inca o spalare a locului, iar apoi uscati presand cu lavete albe din bumbac.
Mirosurile urate de pe covor se scot cu apa amestecata cu bicarbonat de sodiu.
Apa fierbinte fixeaza pata, in timp ce apa calduta inspre rece o elimina.
Nu folositi amoniac pentru covoare cu fire de matase sau de lana.
Cititi o multime de sfaturi utile pentru curatenia caminului dvs pe blogul firmei AMA BEST ART, www.curatenielafix.eu