RETETE CULINARE

Placinta cu ciuperci si praz

Ingrediente: 3/4 cana faina integrala, 3/4 cana faina alba de patiserie, 1,5 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare, 1/2 cana branza dietetica, 1/4 cana ulei (de rapita, de preferat), 1/4 cana lapte, 1,5 lingurita zahar, un ou batut cu o lingura de apa.

Pentru umplutura: o lingura ulei de masline extravirgin, 2 cani praz taiat rondele, 6 cani ciuperci spatale, cyratate si feliate, un ou, 1/3 cana smantana acra, sare si piper dupa gust, 1/2 cana ceapa tocata marunt, 1/4 cana patrunjel verde tocat.

Preparare:

Retete

Intr-un bol se amesteca tipurile de faina, sarea, praful de copt. Intr-un mixer se amesteca branza, ulei, lapte si zahar, pana la omogenizare. Se adauga si amestecul de faina si se amesteca foarte putin. Se scoate aluatul pe planseta de lucru si se mai framanta putin, apoi se acopera in folie de plastic si se da la rece, la frigider, pentru cel putin 20 min.

Intre timp se pregateste umplutura. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga prazul si se amesteca usor, cam 3-5 min, pana se inmoaie. Se poate adauga putina apa daca e necesar. Se adauga ciupercile si se continua calirea 3-4 min, pana se evapora apa.

Intr-un bol mare se bate oul, smantana, sare si piper. Se adauga umplutura de legume si patrunjelul si se amesteca bine.

In tava bine unsa se aseaza o foaie bine intinsa de aluat, cu marginile ridicate. Se toarna umplutura, se impatruresc marginile, se unge cu ou si se coace 25-35 min la foc mediu.

Se poate servi fierbinte dar este buna si rece.

Alta placinta cu praz si ciuperci si fulgi de ovaz!

Cumpara un robot de bucatarie!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *