Ingrediente (pentru 30 de bucati): 2,5 cani faina, 1/2 ceasca pudra de cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 1 pachet de unt, 2 cani zahar, 4 oua, 1 cana smantana, 1/2 cana lapte.
Pentru glazura: 1 pachet crema de branza, 1/4 pachet de unt, 2 linguri smantana, 2 pachetele de zahar vanilat.
Preparare:
Retete de prajituri
Se incalzeste cuptorul. Intr-un bol se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacaoa.
Untul se freaza cu zaharul pana devine moale si pufos. Se adauga pe rand ouale, smantana si laptele si se bat in continuare. Treptat se incorporeaza si amestecul de faina si apoi se coc in formele captusite cu hartie de copt, formele pline doar 2/3, ca sa aiba loc sa creasca.
Se coc 20-25 min, se inteapa cu scobitoarea si sunt gata cand scobitoarea iese curata. Se scot si se lasa la racit.
Se prepara glazura: Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se obtine un amestec omogen, moale si pufos, cu care se ung briosele.