Frumusetea este universala, dar secretele pentru mentinerea acesteia sunt diferite in fiecare colt de lume.Pentru ca frumusetea femeilor din Grecia este cunoscuta inca din antichitate, incepem in aceasta tara calatoria prin lume in cautarea secretelor bine pastrate ale frumusetii. Deoarece soarele le alinta cu caldura sa o buna parte din an, grecoaicele obisnuiesc sa imbine utilul cu placutul si, atunci cand merg la plaja, folosesc nisipul ca ingredient pentru gomaj. Puteti încerca si dumneavoastra reteta; este cat se poate de simpla. Ungeti‑va cu ulei de plaja pe tot corpul si apoi masati‑va usor pielea cu nisip. Veti vedea ca rezultatele va vor depasi asteptarile.
In Japonia, algele, orezul si germenii de soia sînt ingredientele principale in gastronomie. Şi pentru ca s‑a dovedit ca toate acestea au efecte benefice asupra sanatatii, femeile au hotarît ca sînt la fel de bune si pentru pastrarea frumusetii. Japonezele fac des împachetari cu alge de mare pentru a‑si pastra supletea pielii si manînca zilnic orez si soia, pentru ca, asa cum se stie, frumusetea vine si din interior.
Anglia este faimoasa pentru ceaiul de la ora cinci. Englezoaicele insa nu se limiteaza la a bea lichidul aromat, ci utilizeaza în ritualul lor de înfrumusetare pliculetele de ceai folosite. Ţineti‑le la frigider, iar cand simtiti ca ochii va sunt obositi sau iritati aplicati‑le pe pleoape, timp de cîteva minute. Veti vedea ca acest tratament neobisnuit face minuni.
In Spania, uleiul de masline joaca un rol important nu doar in alimentatie, ci si in cosmetica. Femeile spaniole îl folosesc pentru a prepara diverse masti faciale si pentru corp. De exemplu, inainte de a‑si face manichiura, femeile isi înmoaie degetele într‑un bol cu ulei de masline amestecat cu zeama de lamaie. Daca urmati acelasi tratament, veti constata ca pielitele se înmoaie si devin usor de taiat.
In Portugalia, otetul este folosit si pentru ingrijirea parului. Portughezele spun ca acesta confera podoabei capilare o nuanta maronie extraordinara, de aceea nu se dau inapoi de la a aplica un astfel de tratament. Reteta este simpla: amestecati trei linguri de otet cu 200 de grame de apa, spalati parul cu aceasta combinatie si apoi clatiti. Astfel veti imprumuta si dumneavoastra un strop din frumusetea femeilor iberice.
In cea mai mare parte din America Latina, femeile folosesc avocado pentru a prepara diverse masti cosmetice pentru corp, par si fata. Pentru a‑l folosi in prepararea mastilor de par, taiati avocado in doua, indepartati partea moale si masati‑va parul. Lasati fructul sa actioneze timp de o ora, apoi clatiti si spalati‑va pe cap ca de obicei, cu sampon, fara a uita sa aplicati balsam la sfarsit.
In Argentina, femeile înlocuiesc deseori cremele hidratante cu smantana, ceea ce puteti face si dumneavoastra acasa. Bateti smîntîna pîna se ingroasa, apoi aplicati‑o pe fata ca pe o masca si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Se crede ca smîntîna curata pielea în profunzime si confera luminozitate tenului mat.
Femeile africane folosesc ceaiul rooibos, cunoscut si sub denumirea de ceai rosu african, pentru a calma si a reface pielea iritata. Infuzia obtinuta din frunzele acestei plante este un antiinflamator eficient in tratarea acneei si a iritatiilor, în special datorita continutului ridicat de zinc si alpha-hidroxi-acid.
Pentru scotieni, marea este sursa de hrana, dar si de frumusete… Fiind foarte bogat in vitamine, in special vitaminele A, B, C si E, varecul, un tip de alga marina, este utilizat pentru a fortifia foliculii si a da stralucire parului. Pudra de varec este amestecata cu apa si masata la nivelul scalpului pentru cateva minute, apoi se clateste.