LifeStyle

Retete naturiste pentru tratarea astmului bronsic

1. Se toarna apa clocotita peste 40 bucati de arpagic, curatate de coaja. Se acopera si se lasa pana cand ceapa se inmoaie. Se scurge de apa si se toarna 500 ml ulei de masline, se fierb inabusit. Se mixeaza pana se obtine un piure omogen. Se ia dimineata si seara cate o lingura.

2. Intr-un termos se pune o lingura de seminte pisate de marar si un pahar de lapte fiert. Se lasa 12 min bine inchis. Se bea dimineata inainte de masa si seara inainte de culcare, cu o lingura de miere de albine, timp de 5 luni.

3. Se amesteca 1 sticla de coniac de calitate, un pahar de suc de lamaie stors proaspat si un pahar de zahar. Se consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi, cu 30 min inainte de masa. Acest preparat se dilueaza cu ceai din podbal si sovarf, o lingura de plante la un pahar de apa fierbinte, lasat 1 ora in termos. Se bea cate o lingura la 2 ore.

4. Amestecati 250 g cafea macinata cu 500 ml miere. Mancati cate o lingurita inainte de masa, timp de 3 saptamani. Repetati tratamentul periodic. Pastrati amestecul la intuneric.

5. Se amesteca 500 ml miere de albine cu 100 g unt ,70 g hrean ras si 70 g usturoi pisat, pana se omogenizeaza. Se ia cate o lingura cu o ora inainte de masa, timp de 2 luni.