LifeStyle

Remedii naturiste contra migrenelor

Se aplică felii de cartof crud pe frunte şi tâmple sau frunze proaspete de vişin, mentă, cimbrişor ori podbal (porţiunea netedă);
Se aplică, pe frunte şi tâmple, frunze proaspete de varză puţin terciuite. Cu sucul de varză se pot unge şi încheieturile mâinilor, pentru o mai mare eficienţă.

Se aplică pe tâmple, timp de 15-20 de minute, jumătăţi de ceapă (sau felii de ceapă), care vor înlătura durerea.
Se pun comprese cu muştar sau hrean ras la ceafă şi muştar la tălpi.
Se taie coaja de la o lămâie (fără partea albă) şi se aplică pe tâmple, ţinându-se până la dispariţia durerii (la locul contactului cu pielea, pot apărea mici pete roşii).
În cazul în care tensiunea celui suferind de dureri de cap este mare, se fac băi foarte calde la picioare şi mâini (această procedură nu este recomandată însă celor cu tensiune mică).
În cazul migrenelor, foarte eficiente sunt cataplasmele din făină de muştar aplicate la ceafă, frunte şi tălpi.
Se fierbe pelin în ulei de măsline. Cu amestecul obţinut se unge locul dureros sau se aplică sub formă de comprese.
Se aplică pe tâmple şi la ceafă comprese cu infuzie rece de mentă (30 grame de plantă la 1 litru de apă) sau comprese cu apă rece (pungă cu gheaţă pe cap, timp de 1-2 minute), apoi pe părţile laterale ale gâtului.
În cazul migrenelor survenite în urma unui efort intelectual prelungit, se va face un duş rece la picioare (1 minut), după care se vor masa uşor ceafa şi spatele.
În cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varză (câte 1/2 pahar, de două-trei ori pe zi, sau suc de cartofi (câte 1/4 pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă).
Se bea suc de coacăze negre (câte 1/4 pahar, de trei ori pe zi).
În cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, înainte de culcare, un pahar de apă în care s-a dizolvat o lingură de zahăr.
Se bea miere de albine în amestec cu oţet de mere (părţi egale), zilnic, câte o lingură.