LifeStyle

Red Bull = pericol de moarte

Red Bull dauneaza sanatatii, spun franceziiFranta a respins din nou, saptamana aceasta, intrarea pe piata a bauturii energizante Red Bull, principalul motiv invocat fiind continutul excesiv de cofeina, sustinut de un studiu al Comitetului Stiintific Francez pentru Nutritie.
Recent, in Grecia un tinar cu o alergie la una dintre substantele continute de bautura a decedat, starnind un scandal monstruos in aceasta tara.
Presa europeana relateaza ca, dupa mai bine de zece ani in care n-a reusit sa patrunda pe piata franceza, producatorul bauturii amintite s-a plans Comisiei Europene (CE), care a dispus o cercetare in acest sens. Zilele trecute, Curtea Europeana de Justitie a impus Frantei ridicarea interdictiei privind importurile de Red Bull, in cazul in care autoritatile medicale nu pot demonstra efectele adverse pe care le invoca. Comitetul Stiintific pentru Alimente al CE a facut si el un studiu, anul trecut, din care reiese ca licorile energizante contin o cantitate nepericuloasa de cofeina, dar ca mai sunt necesare cercetari privind efectele taurinei si ale altor stimulente din aceste bauturi.
Consumul recomandat: o doza pe zi

Una dintre ingrijorarile autoritatilor franceze este si combinarea de catre tineri a bauturilor energizante cu alcoolul, ceea ce se petrece si in cluburile romanesti. Pe cutia de Red Bull nu scrie ca se recomanda o singura doza pe zi, asa cum sustin reprezentantii romani ai producatorului, asa incat consumatorii nu stiu la ce cantitate sa se opreasca. Bucuresteanul Marian F., un sofer pasionat de sport, recunoaste ca au fost zile in care a baut si doua-trei doze pe zi. “Dar n-am patit nimic, aveam un tonus extraordinar”.

Sursa: HotNews.ro

Alte articole despre bauturi daunatoare pentru sanatate!