LifeStyle

Protestul de la Raiffeisen Bank s-au incheiat

Un grup de sindicalisti din cadrul Raiffeisen Bank a pichetat luni sediul bancii. Actiunea salariatilor a dat rezultate. La ora 14 a fost semnat un protocol care marcheaza incheierea protestului.Salariatii nemultumiti au acuzat administratia bancii, chiar din cursul zilei de vineri, ca ia decizii fara consultarea sindicatului.

Actiunile contestate vizau in special disponibilizarile operate si nerespectarea programului de lucru. De asemenea, membrii de sindicat au solicitat stabilirea de comun acord si includerea in contractul colectiv de munca a criteriilor de evaluare, remunerare si promovare a salariatilor.
In urma protestului membrilor Sindicatului Raiffeisen Bank, o delegatie a conducerii bancii – condusa de presedintele Steven van Groningen s-a intalnit cu sindicalistii. Liderul de sindicat Maria Ditu a declarat in exclusivitate pentru Conso.ro ca la ora 14 s-a semnat un protocol care a dezamorsat conflictul.

Protocolul prevede recunoasterea sindicatului ca partener de dialog, deciziile privitoare la salariati urmand sa fie luate de acum inainte prin consultari, si nu unilateral.

De asemenea, s-a hotarat demararea renegocierii contractului colectiv de munca incepand din data de 8 mai. Sindicalistii au mai obtinut si includerea politicii de evaluare si remunerare a personalului in contractul colectiv de munca.

sursa: hotnews.ro