LifeStyle

Prezervativul protejeaza femeile de cancerul de col uterin

Prezervativul reduce foarte mult riscurile de a contracta virusuri care produc boli ale aparatului genital, in special cancer de col uterin, este concluzia unui studiu aparut in Statele Unite, transmite Reuters.

Studiul publicat in New England Journal of Medicine indica faptul ca femeile care au participat la acest studiu si care au declarat ca partenerii lor folosesc intotdeauna prezervativul prezinta cu 70% mai putine riscuri de a contracta infectii produse de papilomavirusuri (HPV).
Studiul este important pentru ca cele anterioare doar sugerau ca prezervativele protejeaza intr-o mica masura impotriva virusurilor care se transmit prin contact direct intre suprafetele cutanate ale celor doi parteneri.
“Chiar si femeile care au declarat ca partenerii lor utilizeaza prezervativul in mai mult de jumatate dintre contactele sexuale prezentau cu 50% mai putine riscuri de a contracta papilomavirusuri comparativ cu femeile ale caror parteneri utilizeaza prezervativul in numai 5% dintre contactele sexuale”, a declarat profesorul Rachel Winer de la Universitatea din Washington, coordonatorul acestui studiu.
Femeile care au participat la acest studiu au fost urmarite timp de un an si au fost examinate ginecologic o data la patru luni.
Conform cifrelor oficiale, la nivel mondial 300.000 de femei mor anual din cauza cancerului de col uterin.

www.monitorulsv.ro