LifeStyle

Peste 4,7 milioane de romani au navigat pe internet in ianuarie

In luna ianuarie a acestui an, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit 4,7 milioane, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro, oferit de compania netBridge.
Datele agregate de Trafic.ro in urma monitorizarii a 18,182 site-uri din Romania arata ca, in luna ianuarie, acestea au fost vizitate de 4,737,426 vizitatori unici din Romania, si de 13,505,046 de utilizatori de internet din strainatate.
Numarul utilizatorilor de Internet creste constant
Astfel, in luna ianuarie, numarul utilizatorilor romani de internet a crescut cu 8,77% fata de ultima luna a anului trecut, cand serviciul Trafic.ro a inregistrat 4,355,540 de utilizatori romani de internet, si cu 49,17% fata de luna ianuarie a anului 2005, cand au fost inregistrati 3,175,754 de vizitatori unici din Romania.
Serviciul Trafic.ro, lansat in septembrie 2000, este instrumentul de monitorizare a audientei folosit de marea majoritate a site-urilor din Romania. In plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, atat pentru fiecare site in parte, cat si pentru cele mai importante categorii de site-uri, la adresa www.trafic.ro, Trafic.ro permite, incepand cu anul 2004, si masurarea exacta a audientei globale a internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data, indiferent de numarul de site-uri vizitate.