LifeStyle

Papa Benedict al XVI-lea face apel la dragoste

papaBenedict
Papa Benedict al XVI-lea a condamnat numărul mare de relaţii lipsite de dragoste, care duc la scăderea natalităţii în ţările dezvoltate, transmite Reuters.
Suveranul Pontif a spus că lipsa sentimentului de iubire şi a unei îndrumări morale ameninţă dezvoltarea intelectuală şi spirituală a viitoarelor generaţii de copii.
“Poate că lipsa iubirii creative este motivul pentru care multe cupluri din zilele noastre aleg să nu se căsătorească, pentru care multe căsătorii eÅŸuează ÅŸi pentru care a scăzut rata natalităţii”, a declarat Papa la o întrunire la Academia de ÅŸtiinÅ£e sociale de la Vatican.
“Copiii ÅŸi tinerii sunt cei care simt consecinÅ£ele acestei eclipse a sentimentului iubirii. Cel mai adesea, în loc să se simtă iubiÅ£i, ei se simt toleraÅ£i”, a adăugat el.
ÃŽntrunirea de la Academie a avut ca temă “DispariÅ£ia tineretului? Să fim solidari cu tinerii ÅŸi copiii într-o epocă marcată de tulburări”.
“ÃŽntr-o perioadă caracterizată de procesul accelerat de globalizare, copiii sunt adesea expuÅŸi doar viziunilor materialiste ale universului, ale vieÅ£ii ÅŸi ale împlinirii umane”, a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

www.monitorulsv.ro