RETETE CULINARE

Osso bucco

ossobucco
O radacina de patrunjel, 2 morcovi si o telina mica se taie fasii subtiri. Se adauga sare, piper, o lingura de zahar, o lingura de praf de cimbru, una de boia de ardei, se acopera cu multa apa si se fierbe la foc mic o ora.
Amestecul fierbinte de legume se pune peste o bucata de picior de miel si se lasa la marinat cateva ore.
Apoi se muta cu totul intr-o tava de cuptor, se presara cu multa boia si o ceasca de bere si se baga la cuptor.
150 g salam de porc se taie in fasii subtiri care se calesc in tigaie. Se adauga cateva ciuperci, ceapa si usturoi tocate marunt si 300 g varza acra tocata fideluta. Se potriveste cu sare si piper dupa gust si se tine 5-10 min la foc.

Cand e gata carnea de la cuptor se scoate si se indeparteaza cu grija osul, apoi se umple cu varza calita.

Se serveste cu sos de usturoi si hrean.