CARTE BUNA, LifeStyle

Osho- inteleptciunea indiana la editura Mix

Osho, inteleptul indianIn 1931, in Kuchwara, un oras situat in partea centrala a Indiei, se naste Osho. Pana la 9 ani nu a mers la scoala, dar dupa ce a invatat sa citeasca a devorat toate cele 3000 de carti din biblioteca satucului in care locuia.
Osho a trait prima stare de “samadhi” – iluminare la varsta de 21 de ani (in 21 martie 1953). A obtinut masteratul in filozofie la Universitatea din Saugar si timp de 9 ani a predat filozofia la Universitatea din Jabalpur. In 1966 a renuntat la postul de profesor, dedicandu-si viata ghidarii spirituale cerute de numerosii lui discipoli. Viata lui este fascinanta. Osho poate fi considerat unul dintre cei mai prolifici autori, posesorul uneia dintre cale mai mari biblioteci personale (continand carti citite, nu doar colectionate), unul dintre liderii spirituali cu cei mai numerosi discipoli, unul dintre cei mai bine vanduti si cititi autori din intreaga lume si lista cu superlative poate continua…
Unicitatea lui Osho consta in faptul ca nu incearca sa ofere solutii sau dogme, ci instrumente pe care oamenii sa le foloseasca in viata de fiecare zi, pentru a se realiza: “Rapunsul este in voi. Eu doar va ajut sa constientizati potentialul de care dispuneti”.
Viata si invataturile lui au influentat milioane de oameni, de toate vârstele. A fost considerat de catre ziarul londonez “Sunday time” drept unul dintre “cei o mie de creatori ai secolului 20“, iar de catre ziarul indian “Sunday Mid-Day”, drept unul dintre cei zece oameni – alaturi de Ghandi si Buddha – care au schimbat destinul Indiei.

In curand pe OKey.ro veti afla mai multe depspre cartile lui Osho traduse in limba romana.
Sursa: Editura Mix

2 Comments

Comments are closed.