RETETE CULINARE

Mancare de rosii cu carne

Ingrediente:
300-400g carne, o ceapă, 80-100ml untdelemn, 25g făina, ¼ l suc de roşii, 7-8 roşii mici, pătrunjel, ţelină (frunze), sare după gust.

Mod de preparare:
Carnea se prajeşte cu ceapa tocata marunt si untdelemnul. Dupa care, se freaca faina cu sucul de rosii, adaugat treptat, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste carne, completand cu apa, atat cat sa cuprinda bucatile de carne. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul, apoi se potriveste gustul cu sare, se adaugă o frunza de telina si rosiile întregi. Mancarea se tine la cuptor 15 minute, ca sa fiarbă rosiile si sa se ridice untdelemnul. Dacă doriti, se poate pune în sos o lingurita de zahar si se mai adaugs puţina sare, daca mai este nevoie. Se serveste proaspata cu patrunjel taiat marunt.