RETETE CULINARE

Lipie de legume

Ingrediente: 100 g faina integrala, 125 ml lapte, 4 oua, sare, 1 lingura ulei de masline, 125 g ciuperci Champignon, 2 rosii, 150 g mazare, 300 g boabe de porumb, din conserva, piper negru macinat, 1 lingura de oregano tocat marunt, ulei pentru prajit, 125 g Mozzarella sau branza proaspata de vaci, 3 linguri de usturoi verde taiat inele.

lipie

Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se face un aluat din faina, lapte, oua, sare si ulei de masline.
Se taie ciupercile in jumatati. Se curata rosiile de codita, se decojesc, se indeparteaza semintele si se taie cuburi. Mazarea se opareste aproximativ 5 min in apa cu sare, boabele de porumb se pun intr-o strecuratoare, la scurs.
Se amesteca toate legumele intr-un castron, se adauga oregano, sare si piper.
Se pune putin ulei la ncins si se prajeste o patrime din aluat. Deasupra se aseaza o patrime din legume. Lipia se aseaza pe un platou. Se prajesc toate cele 4 lipii si pe fiecare se aseaza legumele.
Mozzarella se taie cubulete si se presara pe lipii. Se introduc in cuptor si se coc lipiile timp de 5-10 min. Se scot lipiile din cuptor si se presara cu usturoi verde.