LifeStyle

Frigul ne trage la bere

halba
Asociatia “Berarii Romaniei” anunta continuarea trendului din 2005, in ceea ce priveste consumul de bere in sezonul rece.

Membrii asociaţiei – Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod România şi Ursus Breweries – se laudă cu 1,856 milioane hectolitri adică 185.600.000 litri de bere vânduţi în primul trimestru al anului 2006. Comparativ cu primul trimestru al anului 2005, creşterea este de 16%.

Creşterea cu adevărat notabilă este cea a lunii februarie 2006 când, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2005, vânzările au crescut cu 28%.

Creşterea medie a pieţei a fost de aproximativ 11%, cu peste 2,5 milioane hectolitri vânduţi. Acest trend ascendent poate fi explicat prin creşterea în continuare a popularităţii PET-ului, „dar realitatea este mai complexă. De fapt, berea şi-a câştigat locul pe masa românilor în toate ocaziile festive, mai ales de sărbători” , declară Dl. Constantin Bratu, director general al „Berarilor României”.

Una peste alta, din datele de mai sus putem trage concluzia că românii nu mai au nevoie de zile călduroase, de nisip şi terase pentru a consuma bere, ci pur şi simplu de bere bună.