LifeStyle

Depeche Mode a arătat românilor ce înseamnă un concert adevărat

Luni de zile după ce s-a aflat că vor veni au fost aşteptaţi cu sufletul la gură, având în vedere că ani la rând românii au putut doar să viseze la un concert Depeche Mode la Bucureşti. Formaţia a ajuns în cele din urmă, vineri, pe scena de pe Stadionul Naţional şi a prezentat aproape sigur concertul anului în România.

Din punct de vedere tehnic, show-ul a fost fără cusur. Miile de waţi au răsunat impecabil pe stadion, iar luminile au completat spectacolul fără a-l încărca. Fiecare piesă a avut propria imagine, construită de zecile de reflectoare şi ilustrată video prin videoclipuri live în mare parte, proiectate pe cele nu mai puţin de opt ecrane care au fost amplasate pe scenă. Toate au fost foarte bine sincronizate cu ritmul impus de formaţie. De asemenea, în partea stângă a scenei a fost ampalsat un glob imens care afişa diferite cuvinte, asociate fiecărui cântec în parte: Angel, Sex, Enjoy, Love, Vice, Pain.
Publicul prezent la concert a fost foarte divers. Nu a venit doar generaÅ£ia în jur de 30 de ani, care a prins la fix perioada de glorie DM, ci ÅŸi oameni mult mai tineri sau mai în vârstă. Conflictul dintre rockeri ÅŸi depeÅŸari, la modă acum mai bine de zece ani, a părut stins la acest concert. Pe Stadionul Lia Manoliu puteau fi văzuÅ£i zeci de rockeri ÅŸi punkeri care veniseră să vadă un spectacol adevărat la BucureÅŸti, alături de oameni care la mijlocul anilor ’90 purtau bocanci cu plăcuţă metalică pe bot ÅŸi părul retezat la nivelul urechilor.
Reacţia foarte caldă a publicului şi faptul că s-au vândut cam toate biletele puse în vânzare dau speranţa că într-un viitor nu prea îndepărtat vom putea vedea şi în România concerte U2, Madonna sau Robbie Williams, pentru care acum trebuie să mergem la vecinii noştri de la vest.

www.monitorulsv.ro