LifeStyle

Cuscus de oaie

Ingrediente pentru 8 portii: 1 kg cuscus, 1,5 kg spata de miel, 5 cepe, 5 catei de usturoi, 150 ml ulei de masline, 500 g naut, coriandru macinat, chimen macinat, boia dulce, nucsoara, pasta de rosii, 1,5 kg morcovi, 5 rosii, 4 dovlecei, 3 fire de praz, 8 cartofi, 500 g dovleac, 150 g unt, sare, piper.

Preparare:
Se taie carnea cuburi. Se curata ceapa si usturoiul si se calesc in ulei de masline impreuna cu nautul si carnea timp de 15 min, amestecand cu o lingura de lemn.
Se adauga 3-4 linguri pireu de rosii, o lngurita boia, 1/2 lingurita nucsoara, 1/2 lingurita chimen, sare si piper. Se adauga coriandrul, rosiile decojite si taiate bucati si 250 ml apa. Se amesteca si se lasa la foc mic 15 min.
Cuscusul see pregateste conform instructiunilor de pe pachet.
Se curata morcovii, dovleceii, prazul, cartofii, dovleacul si se taie in bucati. Se fierb toate legumele.
Cuscusul se pune intr-o sita metalica, eventual cu tifon daca gaurile sitei sunt prea mari. Sita se pune deasupra cratitei pentru a mai fierbe cuscusul la vapori timp de 15 min.
Cuscusul se pune intr-un vas mare ssi se amesteca cu untul topit. Daca este prea uscat se adauga putina supa de legume.

Se servesc separat cuscusul, carnea, legumele cu supa lor. Se poate adauga, dupa gust, harrisa-pasta de ardei iute.