LifeStyle, RETETE CULINARE

Crochete din oua

Ingrediente :
3-4 ouă fierte tari, o lingură de smântână groasă (50ml), o linguriţă cu vârf pătrunjel tăiat mărunt, un vârf de cuţit de piper, ½ linguriţă de sare fină, un ou crud, 100g franzelă, 30g unt sau untdelemn, 20g făină, o ceapă mică.

Mod de preparare:
Ouăle, tăiate cât mai mărunt, se amestecă cu oul crud, franzela fără coajă, înmuiată bine în apă rece şi stoarsă, smântână, ceapă tăiată mărunt şi călită, un minut, în unt sau untdelemn, piperul, sarea, făina şi pătrunjelul se amestecă bine. Se ia câte o linguriţă cu vârf din compoziţie şi se formează crochete care apoi se trec bine prin făină şi se prăjesc. Se păstrează la cald pe un vas cu apă fierbinte. Se servesc cu soteuri calde de legume: morcovi, spanac, cartofi, mazăre, etc. sau cu mâncare de legume fără carne, sau numai cu sosuri de roşii sau măcriş, piurė de spanac etc. ca felul întâi, sau ca felul doi, după supă sau ciorbă.