Sa nu uit…

De la mancare

Iunie, cu soare

Acum cateva zile imi spunea ca-l doare un degetel:”doale degetelu'”…aea mainile pline de acuarela, ca pictam si nu am vazut prea bine. Stiam ca nu se lovise, nu vedeam nimic ciudat, am crezut ca zice asa…dar el nu prea zice asa…adica nu a ajuns la varsta la care sa fabuleze.
Vine mai tarziu la mine, aratandu-mi degetelul si spune: “mamana, chema!” (sa-l dau cu crema). Eeeee, smecherul, zic, vrea crema sa se joace cu ea…si-mi vad de treaba!
Cand sa-l imbrac, vad degetelul rosu si-mi dau seama ca pe el chiar il durea…:”offf, care degetel te doare?”
“ata doale (aratand spre degetul rosu), ata nu doale (aratand spre alt degetel)”…i-a trecut, era muscat de tantar si se inflamase…
Nu e singura data cand imi spune ca-l doare ceva, mi-a mai zis si ca-l “doale butica” sau “gundicu” (genunchiul), uneori.

Tot de curand mi-a zis :”ma gadiiiili!”, cand il gadilam, normal 😀

S-ar juca toata ziua si seara nu s-ar da dus de afara.
Ieri, de expemplu, am fost in parc de doua ori (cum de multe ori ni se intampla), pe la bunici, tot de doua ori si s-a jucat cu copiii foarte frumos, pe strada, iar aseara am stat aproape o ora in curte sa se joace cu mingiile…reo 5-6 mingii! La inceput a avut doua mingii pe care le putea tine in palma si le arunca pe cate ceva sa alunece (pe masina, pe acoperisul de la casuta lui, peste masa). La un moment dat, ne spune: “doua mingii!! una male, una mica!!” ridicand mana in care tinea fiecare mingiuta….a mai zis, aplecandu-se sa le apuce odata:”amandoua mingii!”
Venind acasa din parc, la ora pranzului, mi-a spus:”Alex cu bunica lui”….
Ne intalnisem in parc cu un baietel, care era cu bunica. I-a plcut tare intalnirea si pentru ca Alex i-a imprumutat bicicleta lui fara pedale, iar el i-a incredintat vestita roata 😀
A mers jumatate de parc pe acea bicicleta, care era cam mica pentru inaltimea lui, insa i-a placut foooarte mult! Cu greu l-am desprins de acolo!
Vorbeste bine, orbeste orice, te pomenesti cu el ca-si aminteste cum i-am zic candva sau ce ai facut, unde ai fost…
Veneam acasa, cu masina si ne-a spus: “pe acolo, pe stada, cu tataie Iulica, cu mamaie Nelia, cu tanti Mioana”….pe acolo se plimbase cu ei, cu cateva zile inainte!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *