1 an si 4 luni – 4 canini

DSC05571Am crescut!! Mai asteptam 4 maselute si gata! Ne-am asigurat pana la intalnirea cu Zana Maseluta!
Daca incisivii au venit pe nesimtite, caninii si maselutele au adus cu ele doua episoade de febra, pentru ca au venit in doua transhe si ceva agitatie, mai ales noaptea, insa fara urlete sau treziri. Uh, bine ca a trecut!
La un an si aporape cinci luni schimbarile s-au produs mai ales in dezvoltarea si mai putin in meniu sau programul general.
Este la fel de mancacios, ba chiar foarte pofticios si cere mereu papa. Dimineata mananca lapte, cantitatile variind intre 150 ml si 210 ml. Dupa ce bea laptele adoarme la loc pana pe la 9.30-10.30. La 10.30-11.00 ia gustarea: mere cu biscuiti si iaurt sau iaurt cu fulgi de ovaz/porumb/secara alternativ sau iaurt cu branza fagaras si paine.
La ora 14.00 aproximativ, mananca pranzul: ciorbita cu paine si legumele pasate cu furculita, plus carne tocata la blender sau ou.
In intervalul 14.30- 18.00 doarme vreo 2-3 ore, iar la 18.00-19.00 mai mananca o gustare: portocala, mere, iaurt, pandispan facut in casa, budinca…
Joaca pana pe la 21.00, apoi baita si biberonul cu lapte (150ml – 240 ml). In jur de 22.30 adoarme si nu se trezeste pana dimineata. Exista bineinteles si exceptii care tin fie de starea de sanatate, fie de starea scutecului:D. Exceptiile nu le doresc deloc!
A inceput sa vorbeasca si spune destul d emulte cuvinte: mama, tata, papa, mamuuu=mamaie, tata’ii=tataie, apa, b’adu=bradul, alta, da-mi, parte=la o parte, ti-tii=masina, sania, tractorul, brum-brum=masina, ta’ti=tanti, na’nei=nenea, miam=miau=pisica, aca=acra=portocala, pati=patul, badi=body, Ana=telefonul, Adi, Ighi=Iri, Ham=catelul, Diii=calul, ia-ia=magarul, oac-oa=oac-oac=broasca, ‘aine=haine, ai ma!=hai, mai!, ga-ga=gasca=rata, muuu=vaca, cri-cri=greierasul, tic-tac=ceasul…cam atat imi amintesc acum.
Stie sa arate partile corpului.
Ma acompaniaza la cantecele, gesticuleaza la poezioare, in semn ca le stie. II place carticica cu animale domestice si le numeste asha cum poate el, de cum vede imaginea.
II place mult sa se joace cu masinutele, pe care, mai nou, le impinge cu degetul de la spate! II mai place jocul cu mingea.
Jocul care-i place cel mai mult este “v-ati ascunselea”, dar ii place si sa se dea cu sania:D, asa ca abia asteptam sa se depuna zapada care tocmai aparut.

5 thoughts on “1 an si 4 luni – 4 canini

  1. Sa cresteti sanatosi si voiosi si sa ne vedem cu bine!
    Timpul trece foarte repede pe langa copii si fiecare moment e unic si memorabil.Mie imi pare rau ca mult din lucrurile astea le-am uitat, prea multe evenimente. Raman fotografiile si filmele sa ne aminteasca.
    Abia astept sa ne vedem 😉

  2. nuuuu!
    e vb despre tipa care a copiat raspunsul altei concurente si a mai adaugat cate ceva de la ea, printre care si expresia “persoana foarte influienta’…iar eu radeam ca nu stie sa scrie:), probabil de aceea a fost nevoie sa copieze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *