Ziua Pamantului

Astazi este ziua Pamantului. A pamantului pe care calcam, a Pamantului, planeta noastra!! O data in plus este cazul sa ne gandim mai serios la ce am putea face pentru a o proteja si pentru a-i lungi viata. Daca nu pentru noi, macar pentru copiii nostri!
Ne intrebam adesea daca ceea ce mancam este sigur, este organic, este bio, daca apa pe care o bem este “curata” si fugim catre munte ori de cate ori avem ocazia, sa respiram aer curat. Dar altceva, ce facem?
Iata cateva lucruri simple pe care le-am putea face:
– sa selectam gunoiul. Desi sunt mai peste tot containere speciale pentru selectarea gunoiului, acestea sunt folosite ca niste ghene obisnuite. E timpul sa ne schimbam atitudinea, nu?
– sa economisim: apa, energie
– sa plantam arbori
– sa ne invatam copiii sa respecte natura
Este adevarat ca nu se face primavara cu o floare, dar atintudinea fiecaruia dintre noi conteaza!

Voi ce faceti pentru a proteja planeta?

P.S.: azi voi face cu R cateva activitati pentru a sarbatori Ziua Pamantului 🙂

2 thoughts on “Ziua Pamantului

  1. Ne straduim sa invatam sa protejam Pamantul si noi, in fiecare zi. La reciclare deja avem fiecare sarcinile noastre: Andrei e responsabil cu pusul bateriilor si al cutiilor de aluminiu in containerele de reciclare, Mara e cu hartia, peturile le strange cineva de la bloc, ne prezentam periodic cu sacul cu peturi. La sticla mai avem de lucru inca.
    De plantat plantam si noi cum avem ocazia. Neavand gradina participam si noi la campaniile de plantari, cand ne potrivim cu programul.
    http://bistrolila.ro/plantat-parcul-tineretului.html
    De economisit, in special curentul, inca mai povestim cu Andrei, cand vrea el musai sa aprinda luminile chiar daca nu e cazul.
    Nu stiu daca i-ai auzit pe ai mei cantand : “noi cand vedem un gunoi”, un cantec invatat in Tara lui Andrei si care le place foarte mult 🙂
    http://bistrolila.ro/voluntar-in-tara-lui-andrei.html

    • ei, dar voi chiar sunteti foarte implicati! v-am vazut si pozele de la plantat pomi si stiu ca nu piedeti ocazia sa participati la campanii in natura 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *