Un joc pe saptamana – 15 – jocul in nisip

Beneficiile jocului in nisip sunt recunoscute. Ajuta la dezvoltarea simtului tactil, imaginatiei, creativitatii, comunicarii, relaxeaza, detensioneaza.
Exista chiar si o metoda terapeutica, proiectiva, care lucreaza cu simboluri, numita Sandplay therapy.

Noi ne-am jucat pur si simplu, cu scopul de a mentine atentia concentrata mai mult timp, de a dezvolta imaginatia, de a experimenta situatii si, pana la urma, de a avea o ocupatie 🙂
Avem nevoie de o cutie cu nisip. Cutia poate fi foarte usor confectionata din lemn sau putem folosi o cutie de carton, cu margini inalte. Avantajul acestei activitati este ca poate fi realizata in orice anotimp si chiar in casa.
Am folosit figurinele de la ouale Kinder si ce am mai gasit pe la alte jocuri, inclusiv pomisori, animalute si l-am lasat pe R sa puna in scena ce vrea el.

De la Zmeu

S-a jucat frumos si destul de mult (din pacate nu am apucat sa fac prea multe poze).El este fan joc de rol in aceasta perioada.
A dat nisip de dinafara, dar am gasit iute o maturica (pensula mea de intins oul pe prajituri :)) si a facut apoi curatenie.
Am profitat de cutiuta noastra cu nisip sa facem si o activitate Montessori, aceea de a scrie cu degetul sau cu un betisor litere si cifre.

De la Zmeu

Cum R are dificultate la cifra 3, am exersat putin 🙂

De la Zmeu

Aceasta idee a pus-o in practica si Raluca , folosind o cutie cu malai.
Mi-am amintit ca si R s-a mai jucat in vara, intr-o cutie cu gris,

De la Zmeu

dar n-as recomanda activitatea pentru jocul in casa, intrucat grisul si chiar faina ridica un praf care poate fi suparator.
Pentru viitor vreau sa confectionez o cutie sau o ladita mai mare, in care sa pun nisip decorativ. Trebuie sa indentific de unde-l pot cumpara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *