Un joc pe saptamana – 12- Casuta de joaca

Cand gerul inca era prezent si nu puteam iesi din casa, trebuia sa gasim jocuri interesante. Asa ca m-am gandit sa-i fac lui R o casuta din carton. Greseala mea a fost ca i-am spus ce am de gand sa fac si n-am mai avut liniste! “Unde doarme Maria?”, “dar masina unde o bagam?”, “bucataria unde e?”, “pai si cum doarme, asa, pe jos??!”, “da-mi casuta sa ma joc cu eaaaaaaaa!!”. Nu ca ar fi o scuza, dar zau ca n-am mai apucat sa decorez casa astfel incat sa arate cat de cat bine in poza!

De la Zmeu
De la Zmeu

Casa e foarte simplu de realizat.
Aveti nevoie de o cutie de carton, foarfece, hartie pentru cadouri (sau reciclata de la cadouri, cum am pus noi), lipici sau banda adeziva si sa va puneti imaginatia la lucru.
La noi n-a iesit mare inginerie, insa efectul a contat :).
R si-a adus tot parcul auto si l-a garat fie in garaj, fie in curte, a culcat-o pe Maria, cam chinuita, dar n-a avut importanta, iar la etaj am amenajat bucataria, pe care nu o aveam in plan, dar a fost cererea expresa a “proprietarului”. Ce joc s-a incins acolo nu va pot descrie, ce scenarii, ce regie!
Foarte frumoase casute de carton a facut si Luminita cu gemenii ei frumosi, dar si Ursuletii nazdravani, cand au invatat despre meseria de arhitect. O casuta, cumparata sau homemade, cu siguranta va trezi cheful de joaca al oricarui copil.
Intamplator, am gasit pe youtube un filmulet despre casute. Foarte interesant si util, aici!

9 thoughts on “Un joc pe saptamana – 12- Casuta de joaca

  1. foarte frumoasa casuta; noi avem mai multe (casa de vacanta, ferma, cabana la munte, sectie de politic) cumparate; am facut si noi din cutie de carton si dupa 3 zile de joaca a ajuns cutie=depozit de jucarii :)))

  2. pentru zilele cand stati in casa, incearca inca un joc pe care l-am vazut la Coca (ursuleti nazdravani) si l-am facut si noi:deseneaza harta tarii si arata-i cateva orase unde aveti prieteni sau pe care le-ati vizitat – folosind masini si alte jucarii puteti sa vizitati orice locuri doriti 😉
    distractie placuta!

  3. a si noi nu aveam deloc casuta, asa ca l-a atras mult. o mai cauta din cand in cand sa o culce pe Maria (papusa), sau sa gateasca ceva in bucatarie 🙂

  4. Foarte frumos….super ideea cu garajul 🙂
    Sa sti ca pe la 5 ani, va avea mai multa rabdare sa termini ce ai de facut. Acum, D. imi spune: mami, inca nu ai terminat…nu poti lasa asa…pe la 3 ani…nici vorba de asa ceva :)))

  5. f faina casuta voastra. ale noastre n-au avut viata lunga. sau, ma rog, mai au, dar cocotate… si nu s-au aratat chair atat de interesati de ea. poate si pentru ca nu am facut-o pe modelul in care sa incapa toate celelalte jucarii in ea, cu garaj & Co. dar nu e niciodata timpul pierdut, sa mai facem una, nu? 🙂

    • si noi vrem sa mai facem. ma gandeam sa folosim ceva mai rezistent, insa asteptam urmatorul anotimp rece. acum are casuta in curte si are unde sa-si joace “piesele” :)))
      ai vazut filmuletul de la final?
      cu siguranta niciodata nu e prea tarziu!

  6. Pingback: Iubim planeta albastra, by Little Lucky | Claudette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *