LifeStyle

Citricele- remedii naturale la indemana

In timpul iernii avem fructe la indemana care ne pot scapa de neplacerile aduse de frig si nu numai.
gref
Grapefruitul este unul dintre ele. Dintre substantele fitochimice si antioxidantii ce se gasesc in grapefruit amintim: beta-carotenul, licopenul, quercitrina,cumarina, acidul galacturonic, pectina citrica si, bineinteles, vitamina C. Are efect de diminuare sau prevenire a simtomelor de guturai sau gripa, datorita continutului mare de vitamina C. Reduce stresul, ajuta la prevenirea bolilor de inima, are efect de diminuare a colesterolului, de imbunatatire a sistemului imunitar si a sistemului cardiovascular.
Grapefruitul lupta impotriva cancerului, in special a celui de stomac si pancreas.

lemon
Lamaia este cea mai acidulata dintre citrice, nefiind recomandata pentru cei cu stomac sensibil. Coaja ei este bogata in flavonoizi si uleiuri esentiale, iar pielita contine pectina. Prin cantitatea insemnata de vitamina C, lamaia protejeaza inima si accelereaza innoirea celulelor. Are efect bactericid si antiseptic.
Lamaia areefect antireumatismal, antigutos, hipotensiv,depurativ, hemostatic, remineralizant si anti scorbutic. Scade aciditatea gastrica, poate fi folosita ca tonic nervos. Este indicata in infectii, stari febrile, boli infectioase, astenie, arteroscleroza, varice, flebita. In uz extern are actiune cicatrizanta.