LifeStyle

Cina pe intuneric la Amsterdam Cafe

Noaptea la Amsterdam CafeA manca in intuneric bezna este o tendinta la moda in New York, Paris, Londra si acum si in Bucuresti, cu Amsterdam (in strada Covaci) aducand pentru prima data in Romania acest concept de « Cina in intuneric » in perioada 30 martie – 1 aprilie.
“Pasiune Oarba” are la baza o idee simpla, dar indrazneata: accentuarea si stimularea simturilor, prin temperarea sau blocarea unuia, respectiv Vazul. Teoria sugereaza ca fara vedere, celelalte simturi evident devin mai ascutite: mirosul devine mai puternic, oamenii sunt mai receptivi la diferentele de textura, consistenta, temperatura, tonalitate vocala. Mancatul in intuneric permite evidentierea subtilitatilor din arome si gusturi, pe care altfel le-am putea trece usor cu vederea. Pe langa faptul ca acest concept este o experienta culinara, “Pasiune Oarba” s-a dovedit a fi si un eveniment social, cu necunoscuti adunati in jurul unei mese si concentrandu-se nu doar asupra mancarii, dar si asupra conversatiei.

“Pentru noi, acest eveniment marcheaza rebranding-ul Amsterdam, incorporand noile valori – inovatie, curaj si pasiunel! Este o experienta unica!” – Jerry vanSchaik, Manager Amsterdam.

Seara incepe cu “welcome drinks” in Café la parterul Amsterdam si continua cu o cina (aperitiv, fel principal si desert) in intuneric bezna in Grand Room la etaj.

Fiecare fel este simplu, cu mancarea taiata pe farfurie in bucati mici, comestibile, cu gusturi usor de identificat, dar pline de savoare. Chair si mancarurile simple, parte din dieta noastra zilnica precum cartofii sau iaurtul sunt transformate in nouvelle cuisine. Atat timp cat mancatul in intuneric are si punctele slabe – cutitele si furculitele au tentinta de a rata tintele invizibile – anumite mancaruri nu sunt incluse in meniu. Mazarea, fasolea, crevetii si spaghetele sunt tabu.

Pentru aproximativ o ora si jumatate, fumatul, ceasurile cu lumina fluorescenta si telefoanele mobile sunt interzise. La scurt timp dupa servirea desertului, luminile se aprind si sunt servite cafelele de final.

3 Comments

  1. cred ca ar trebui sa lasam acest heirupism in a aduce marci din vest si sa facem noi marci si sa le aruncam pe piata vestica…dar taratoare cum am fost si suntem(sanchi bravii ostasi romani, frectie) ciordim din vest sau mai rau cumparam branduri…..halal natie cu imaginatie …cand o sa intram in UE ort sa ne spulbere cu totul o sa fim o tara colonie UE cu mcdonalds, cu gregory, cu amsterdam cafe, cu mall, cu supermarket si shoping….Somn usor natiune si la revedere ratiune

  2. Domnule Mavast, va rog un pic de temperare. In ’89 de aia am devenit liberi ca sa importam ce vrem, nu sa ascultam de un “tatuc natzionalist” care ne supune ce si cum sa facem. Si poate “bai domnule” am chef sa mananc pe intuneric asa cum face “varu-meu” din Amerika ! Asa ca daca nu iti place, nu veni, E simplu nu ?!? Ca la te;ecomanda de la TV. Schimba pe alt program. Parerea mea !!! 😉

  3. Daca o sa tot importam fel de fel francize si alte firme nu facem decat sa ingropam stilul romanesc si pe zi ce trece sa devenim tot mai mult colonii ale unei anumite civilizatii…tin sa reamintesc ca acum razboaiele nu mai se fac cu pusca in mana..acum razboaiele au evoluat se bazeaza pe probleme psihologice, probleme de economie si metode de manipulare si persuasiune, daca nu avem grija de noi riscam sa devenim “niste unii” din Europa care n-au identitate.

Comments are closed.