RETETE CULINARE

Biscuiti cu miere (Melomakarona)

melomakarona
Ingrediente: 2 cani ulei de masline, 1/2 cana zahar pudra, 2 lingurite de miere, 1 lingurita praf de copt, o lingurita bicarbonat de sodiu, 2 cani suc proaspat de portocale sau de mandarine, o lingurita coaja de portocale, o lingurita de chimen macinat, 1/2 cana alune pisate (optional), o cana de gris, 1,2 kg faina.
Siropul: 1 cana miere, 1 cana zahar, 2 cani apa, 1 cana seminte de susan prajit sau alune, 1 lingurita chimen.

Preparare:
Intr-un bol mare puneti uleiul, zaharul si mierea. Adaugati coaja de portocala, chimnul praful de copt si bicarbonatul diluat in suc de fructe, alunele si grisul. Amestecati bine, apoi adaugati faina putin cate putin si amestecati cu grija. Acoperiti si lasati sa se odihneasca 30 min.
Modelati bilute mici si asezati-le intr-o tava unsa cu ulei. Tineti la cuptor 20 min la foc potrivit, pana se rumenesc.
Intre timp pregatiti siropul: amestecati zaharul, mierea si apa si fierbeti-le 10 min. Raciti si apoi introduceti biscuitii in sirop pentru un minut. Scoateti biscuitii cu o lingura si asezati-i pe farfurie. Presarati susanul inainte ca biscuitii sa se raceasca de tot.

One Comment

Comments are closed.