LifeStyle

Atentie: vin ploi abundente

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a avertizat ca, maine, 23 iunie, ploile incepute in urma cu cateva zile, in nordul tarii, vor avea intensitate maxima.

Ion Sandu spune ca, vineri, va fi trimisa o noua avertizare pentru zonele din nordul, vestul si centrul tarii, unde se prognozeaza cantitati importante de precipitatii.

Directorul ANM, a precizat ca in perioada 26 iunie – 2 iulie, vor fi precipitatii abundente in zona de nord a tarii, iar apoi acestea vor intra in limite normale. El spune ca prognozele pe urmatoarele sase luni arata ca, pana in septembrie, vor fi afectate de precipitatii Maramuresul, Crisana, centrul Transilvaniei si nordul Moldovei.

Referitor la dezastrele produse, deja, de ploile din ultimele zile, Sandu a spus ca distrugerile nu au putut fi evitate deoarece autoritatile locale au fost avertizate prea tarziu.

„Au fost transmise 28 de avertizari pentru toate localitatile cu trei ore inainte. Este greu sa iei masuri in trei ore, nu se poate reactiona in acest interval”, a declarat Ion Sandu.

Directorul ANM spune ca autoritatile trebuie sa anunte, din timp, persoanele din zone de risc asupra pericolelor la care sunt expuse.

www.hotnews.ro