LifeStyle

Lansarea sistemului de informare şi avertizare privind condiţiile de călătorie în străinătate

Ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, va susţine astăzi, 6 iulie, o conferinţă de lansare a sistemului de informare şi avertizare privind condiţiile de călătorie în străinătate.
Ministerul Afacerilor Externe realizează, prin intermediul secţiunii Sfaturi de călătorie a site-ului web, un demers de informare a cetăţenilor români asupra condiţiilor de călătorie în străinătate, în scopul de a le oferi sprijinul şi asistenţa necesară pentru luarea unor decizii bazate pe cunoaşterea realităţilor din ţările sau regiunile pe care doresc să le viziteze.
Sistemul de informare şi avertizare cuprinde informaţii despre condiţiile de intrare şi şedere prevăzute de legislaţiile altor state, despre particularităţile sistemului medical, reglementările vamale şi diverse alte aspecte de interes pentru cetăţeanul român care îşi planifică o călătorie în străinătate. Sistemul de avertizare semnalează acele situaţii care pot afecta siguranţa personală a călătorului român în străinătate şi recomandă anumite conduite pentru asigurarea unei călătorii liniştite şi sigure.