Prajitura cu nuca si ciocolata

Nuca si ciocolata
Ingrediente blaturi:
10 albusuri
300 g zahar
4 linguri cacao
1/2 pachet praf de copt
5 linguri faina
400 g nuca macinata fin

Crema:
10 galbenusuri
1 ou intreg
300 g zahar
3 linguri cacao
5 linguri lapte
100 g ciocolata menaj sau ciocolata cu lapte
1 pachet unt 80 % grasime

Preparare:

Pregatim un castron mare in care vom bate cele 10 albusuri, un alt castron in care sa amestecam nuca macinata cu faina, cacao si praful de copt si un tuci sau o cratita cu fundul dublu pentru crema, in care vom pune la inceput galbenusurile.
Batem albusurile cu zaharul in ploaie. Cand albusurile sunt batute si devin lucoase, adaugam amestecul de nuci, lingura cu lingura, prin rasturnare, amestecand usor dupa fiecare lingura, pentru incorporare.
Din compozitia rezultata vom coace 3 blaturi. Atentie, sa impartiti compozitia in 3 parti!
Blaturile se coc in tava de la aragaz, pe hartie de copt, la foc potrivit, aproximativ 15 minute. Eu le las mai putin, pentru ca am un cuptor care arde tare, daca nu esti atent 🙂 si pun tava pe ultimul etaj de sus al cuptorului.

Crema: peste galbenusuri punem zaharul amestecat cu cacao si apoi adaugam laptele. Punem craticioara la foc mic (foarte mic) pentru 10 minute, amestecand incontinuu, pana se incheaga. Adaugam ciocolata taiata bucatele si mai amestecam pana cand se topeste. Oprim focul si lasam crema sa se racoreasca pentru 8 minute, dupa care adaugam untul portionat. Amestecam pana cand untul se incorporeaza.

Prajim putin intr-o tigaie 100 g nuci si le taiam grosier. Le vom pune deasupra prajiturii.
Se asambleaza prajitura, punand crema si peste ultima foaie, apoi presaram nuca prajita.
Se taie dupa cateva ore de stat la rece.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *