Amandina – Dukan

Prajitura este potrivita incepand din croaziera. Reteta este pentru doua portii, adica se consuma in doua zile, insa este foarte satioasa si mare 🙂
Amandina Dukan
Vom folosi o tava pentru cozonac si vom preincalzi cuptorul.
Pentru blat avem nevoie de 3 oua, 4 linguri tarate de ovaz (macinate sau nu), 2 linguri tarate de grau, 2 linguri amidon, 3 linguri indulcitor pudra, 1 lingurita cacao degresata, 1 plic ness, 1 lingurita praf de copt.
Pentru crema ne trebuie 250 g branza de regim, 6 linguri lapte praf degresat, 1 lingurita cacao degresata, 1 pachet ness, indulcitor.
Pentru sirop folosim 200 ml lapte degresat, esenta de rom, indulcitor, 1 plic ness.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam galbenusurile. Intr-un alt castron amestecam bine toate ingredientele uscate pe care apoi le vom incorpora in compozitia de oua, cu ajutorul unei linguri, amestecand usor.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 minute.
Intre timp preparam siropul: incalzim laptele si-l amestecam cu celelalte ingrediente, apoi il lasam la racit.
amandina
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca, apoi il intepam din loc in loc cu ajutorul unei scobitori. Scoatem blatul din tava si-l taiem pe lung in doua parti egale pe care le punem la loc in tava si le insiropam. Dam la frigider pentru cateva ore.

Preparam apoi crema, amestecand bine toate ingredientele.
Scoatem prajitura de la frigider si o asamblam, tot in tava. Se poate servi dupa ce sta cateva ore la frigider.
Am facut-o deja de doua ori si face parte din planul pentru sarbatori 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *