Rulada cu crema aromata – Dukan

Rulada DukanIngrediente crema:
150 ml lapte degresat
1 plic gelatina
1 ou
1 lingura budinca de vanilie Dr. Otker (sau amidon de porumb)
1 lingura indulcitor pudra (sau stevie, de care va place)

Ingrediente blat:
3 oua
jumatate plic praf de copt
1 lingurita cacao degresata
1 lingura budinca de ciocolata sau cacao Dr. Otker sau amidon de porumb
2 linguri tarate de ovaz rasnite

Prepapare:
Incepem cu CREMA, pentru ca necesita mai mult timp sa se raceasca.
Incalzim latptele, nu il fierbem. Intr-o craticioara sau intr-un castron metalic preparam gelatina conform instructiunilor de pe amgalaj. Intr-o alta craticioara se bate oul spuma, se adauga budinca si indulcitorul si se omogenizeaza. Peste compozitia aceasta se adauga laptele si se amesteca. Punem crema pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit putin (nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a nu se strica gelatina), incalzim putin gelatina pe baie de abur si o adaugam in crema, amestecand sa se omogenizeze. Crema astfel preparata se da la rece. Eu am adaugat putina esenta de visine…nu pot sa spun ca a fost o idee fericita…iese mai gustoasa cu aroma de vanilie sau cu ce va place.

Pentru blat batem albusurile spuma, iar galbenusurile le amestecam cu praful de cop, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si cacao. Pornim cuptorul pentru a fi cald cand intorducem prajitura. In amestecul de galbenusuri incorporam spuma de albusuri. Turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul se desprinde usor de pe margini (cam 20 de minute, la foc mediu).
Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. Desprindem usor hartia de copt si asezam peste blat crema racita si inchegata bine. O lasam asa cam 10-15 minute, pentru a se inmuia putin blatul, apoi rulam usor cu ajutorul hartiei de copt sau al unei folii de aluminiu (pe care am asezat blatul inainte de a pune crema). Dam rulada la rece.

Poate fi consumata in croaziera.
Cu aceasta reteta particip la concursul Momentul meu cu lapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *