Prajitura cu crema – Dukan

Prajitura care mi-a palcut cel mai mult este evident…cu crema!!
prajitura cu crema
Pai o dieta in care sa poti manca prajituri, cine nu-si doreste???
Am gasit un blog foarte interesant, cu retete gustoase si daca prajiturile arata asa de bine, de ce sa nu le incercam, nu?
Blogul se numeste retete-dukan.ro si reteta pentru prajitura cu crema de vanilie o gasiti aici.
Am facut-o deja de doua ori, a mancat toata familia din ea si este si pe lista pentru sarbatori, fireste, in cantitate mai mare, sa avem pentru mai multe zile si eventual pentru alti pofticiosi:)
Eu am facut mici modificari prajiturii, nesemnificative, as spune. Nu am avut lapte praf degresat si nici amidon, am inlocuit cu budinca de vanilie Dr. Otker si am folosit 4 oua in loc de 3.
Blatul:
4 albusuri, 4 linguri tarate de ovaz, 2 linguri tarate de grau, 5 linguri budinca de cacao Dr. Otker, 2 linguri branza de vaci degresata, 3 linguri indulcitor pudra, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura cacao degresata (eu am folosit pudra de roscoave).
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Intr-un alt vas amestecam ingredientele uscate, adaugand branza degresata. In aceasta compozitie incorporam usor spuma de albusuri. Aceasta compozitie o asezam intr-o tava de 25/35 cm, pe hartie pentru copt. Se da la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute, nu mai mult! Se lasa apoi la racit.
Crema:
3 galbenusuri, 3 linguri indulcitor, 3 linguri budinca de vanilie Dr. Otker, 300 ml lapte degresat, esenta de vanilie.
Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul si incorporam budinca.
Intr-o alta craticioara punem laptele la foc pana cand incepe sa fiarba. Turnam incet laptele cald (nu fierbinte) peste compozitia cu galbenusuri, amestecand mereu. Compozitia rezultata o punem la foc mic pentru cateva minute, amestecand continuu, pana cand capata consistenta de budinca.
Crema se lasa la racit.

blatul
Blatul racit se taie in trei parti egale
se imparte in 3 parti egale
Prima foaie se aseaza pe o folie de aluminiu si se pune jumatate din crema, apoi cea de-a doua foaie si restul de crema, peste care se pune ultima foaie. Prajitura se impacheteaza in folia de aluminiu si se da la rece peste noapte.
Merita asteptarea!!

se aseaza crema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *