Un joc pe saptamana – 8 – Lectia de engleza

R face engleza la gradi, o data pe saptamana. Ii place mult si intreaba ce i se pare lui interesant. Stie cateva cuvinte, sa intrebe cum te cheama, sa raspunda, sa numere pana la 10…
Mai neorganizat asa am incurajat curiozitatea lui pentru aceasta limba (deocamdata este si singura, in afara de romana, in care a auzit vorbindu-se).
Cam de pe la un anisor ne uitam impreuna la filmuletele “Baby Einstein” si eram foarte incantata ca el repeta cuvintele dupa povestitor.
Apoi am primit o tablita

De la Zmeu

educativa, care ne-a fost de mare folos mai ales la drum.
Aseara s-a uitat pana a adormit la

acest filmulet

si dimineata mi-a cerut cartea cu “one, two, three”, adica aceasta:

De la Zmeu

.
Apasa butoanele si repeta.
Copiii invata cu mare usurinta o limba straina, mai ales daca le place.

Prajitura “Dintii negrului”

De la mancare

Eu o stiu drept “Negresa”. Era una dintre prajiturile pe care mama ni le facea frecvent, alaturi de tortul cu frisca si fructe, chec, tortul de biscuiti si frisca si “Narcise”, despre care voi scrie intr-o postare viitoare.
Reteta am luat-o de aici. Deci n-am fost singurii copii “indulciti” cu ea :).
Eu i-am pus si un strat de ducleata de cirese amare, intre blat si bezea, insa nu voi repeta experienta pentru ca s-a taiat mai greu din cauza asta si a fost prea dulce pentru gusturile mele.
In reteta nu se specifica tipul de tava, asa ca am facut-o in tava de la aragaz. Data viitoare o voi face in tava mea dreptunghiulara, pentru ca mi-a iesit blatul subtire. Eu imi amintesc o prajitura inalta, cu un strat considerabil de bezea. Pana la urma n-a fost asa de rau, ca a putut R sa manance singur…i-a placut foaaaarte mult! Dovada sta farfuria goala si peretele din bucatarie, pe care l-a “pictat” cu degetele pline de cacao :))). Noi sa fim sanatosi!

Arome turcesti

De la mancare

M-a apucat asa un dor de duca…si cum nu prea se poate, voi incepe azi o calatorie culinara.
Prima vizita este Turcia.
Am gasit reteta pe bananachocolate.wordpress.com si mi-a facut cu ochiul. Este o reteta simpla, ingredientele se gasesc cu usurinta si din intamplare avea in casa toate cele nacesare.
Este vorba de supa – crema de linte rosie si morcovi, usor picanta. Abia am luat-o de pe foc si nu va spun cum miroase in bucataria mea! Eu sunt si mare fan chimen :).
Aceasta este reteta Continue reading

Carti cu muzica

De la Lila am aflat de Povestile muzicale de la Adevarul. Sunt minunate! Inca nu am citit povestile, insa CD-urile le ascultam de zor, cu mare placere.
Nu am reusit nici noi sa le luam pe toate de la chiosc, dar am vazut ca se pt comanda.
Utile in biblioteca prichindeilor!

Biblioteca parintilor

M-am gandit sa continui demersul de a evidentia cartile dedicate cresterii, educarii, ingrijirii si mai ales intelegerii copiilor. Spun sa continui, pentru ca am mai facut referiri la carti utile si aici, cand am prezentat cartea “Anii magici”.
Nu stiu ce m-as fi facut fara aceste carti. Au fost si sunt in continuare sfatuitori de nadejde, ca niste vechi prieteni la care ma intorc de fiecare data cand ma confrunt cu o situatie in care eu, noi sau R nu ne simtim confortabil sau suntem intr-o situatie ce ar putea degenera.
E drept ca am mai dat din ele, asa cum la randul meu am primit cand R era bebelus, dar am mai gasit cateva prin casa.
Pentru perioada de bebelus am avut cartea sotilor Capraru, editia ff veche si am putut sa fac comparatie intre felul in care se cresteau copiii acum 30 de ani (si noi printre ei) si cum se Continue reading

Un joc pe saptamana – 7

De la Zmeu

Activitatea aceasta am gasit-o pe un blog in care este promovata educatia Montessori. Am dat de blogul acesta la Raluca pe blog, fiind recomandat de Ramona, o mamica pasionata de acest tip de educatie.
Am poposit mult pe blogul cu pricina si R i-a tot vazut pe cei doi baietei cum faceau diferite activitati. Am ajuns si la o fotografie in care cei doi frati, impreuna cu alti copii stateau pe trepte si Continue reading

Premiu nou!

De la Zmeu

Ii multumesc Roxanei ca ne-a premiat! Pe blogul ei gasiti o multitudine de activitati pentru bebelusi si copii.

roxana-rusu.blogspot.com

Liebster Blog este o idee foarte frumoasa de a face cunoscute bloguri cu mai putin de 200 de urmaritori si de a aduce un zambet pe buze celor care se ocupa de acele bloguri, aratandu-le ca munca lor este apreciata.

Pentru a accepta acest premiu trebuie sa:
1. Scriu despre premiu pe blog
2. Mentionez de la cine l-am primit si sa pun link catre persoana respectiva
3. Ofer la randul meu premiul altor 5 bloguri, in semn de apreciere pentru ceea ce fac
5. Las un comentariu pe cele 5 bloguri nominalizate, prin care ii anunt despre premiu.

Si premiile merg la…
Gaia Nevia, cu Aventuri in Bebelandia si Intamplari din Lumea Asta
, pentru stilul in care povesteste si sper din tot sufletul sa-si gaseasca timp sa scrie mai des. merita citit!

Andreea, cu blogcrosetat.ro. Face lucruri minunate! Paturicile i le-as lua 🙂

Cristinia, cu bijuteriidinmargeledenisip.webgarden.ro. Sa vedeti ce creatii are!

Carmen, cu handmadebycarmentobias.blogspot.com. Cu siguranta are mai mult de 200 de cititori, insa poposesc frecvent pe blogul ei si nu o puteam omite. Este un blog plin de inspiratie si zilele acestea trebuie sa fac savarine, ca altfel….

Nu puteam sa ratez ocazia de a premia si un blog culinar pe care poposesc adesea (v-am zis ca imi plac dulciurile), caietul cu retete primeste aprecierile mele 🙂

3 ani si jumatate

In curand R va face 3 ani si jumatate.
Merge la gradinita (cu pauze pentru boala, pentru lipsa de chef sau pentru capriciile vremii). Pornirea este grea, mai ales in primele zile dupa o perioada mai lunga de stat acasa. Se impotriveste, ne roaga, plange…si pana la urma mai castiga o zi acasa, cu promisiunea ca “maine” se va duce si nu va mai plange. “Maine” chiar se duce, deci nu glumeste! Cam asa arata tabloul primei saptamani de gradinita (dupa pauza): o zi da, una ba….
La gradinita ii place si a invatat foarte multe lucruri intr-un timp foarte scurt, doamna educatoare isi da silinta si munceste mult cu ei. R a facut progrese pe toate planurile, de cand merge in colectivitate. Mereu ne povesteste de “prietenul meu X”, “fratii mei de la gradinita” :).
Sta bine la capitolul limbaj, verbalizare, retinerea unor texte, povestirea unor intamplari, jocul preferat fiind invetarea de povesti cu personaje. Se joaca singur cu figurine, papusi, masinute, le pune nume, face scenarii.
Stie sa numere bine pana la Continue reading