Ingrediente: 500 g ceafa de miel, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita miere, 2 lingurite sos de soia, 1 lingurita coriandru, o lingurita chimen, 1 lingurita samburi anason, 3 lingurite amidon, ulei pentru prajit, 500 g mazare fina, 300 ml supa pui, 2 linguri suc de rosii, 2 lingurite otet.
Preparare:
Se degreseaza carnea si se taie cubulete. Se zdrobeste usturoiul cu putina sare intr-un mojar. Se intinde pasta de usturoi pe ste carne, se amesteca si cu piper, coaja de lamaie, miere, sos soia, coriandru, chimen si anason. In final se adauga si 2 lingurite amidon.
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se prajeste carnea. Se scoate carnea si in tigaie se adauga mazarea, amestecand continuu. Supa de pui se amesteca cu suc de rosii, otet si restul de amidon.Se toarna peste mazare si se da intr-un clocot. Se adauga si carnea, se sareaza si se pipereaza.
Bai baieztei si fetitze drag care aducetzi voi aici lasati-o mai moale ci mielu asta ca se face inundatzie in Bucuresti, ca imi ploua in gura mai tare decat in Banat unde sunt inundatzii acum. 🙂