Ingrediente: 2 lingurite ulei extravirgin de masline, o ceapa tocata marunt, o jumatate de cana de orez salbatic inmuiat, 3 cani supa de pui sau legume, 1/3 cana samburi de pin, jumatate de cana de arpacas inmuiat, o cana de samburi de rodie (de la un fruct mare), 2 lingurite coaja de lamaie proaspat rasa (de la lamaie eco), 2 lingurite patrunjel verde proaspat tocat.
Preparare: Incingeti uleiul intr-un vas. Caliti ceapa, adaugati orezul si arpacasul, amestecati, dupa un minut adaugati supa, amestecati si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit, timp de 45-50 min.
Prajiti intr-o tigaie semintele de pin timp de 2-3 min, pana devin aurii, apoi lasati-le sa se raceasca.
Adaugati in pilaf semintele de rodie, de pin, patrunjelul si coaja rasa de lamaie. Amestecati si serviti fierbinte!
Tips: Pentru a evita petele de rodie de pe maini se pot scoate semintele de rodie lucrand numai sub jet de apa.
Fructul de rodie este bogat in antioxidanti, are efecte anti-inflamatorii si anticancerigene. Scade nivelul tensiunii arteriale in cazul hipertensivilor si nivelul zaharului din sange.