Ingrediente: 2 chifle mai tari, 1 ceapa, 2 lingurite unt, 500 g mazare proaspat fiarta, 1 lingurita seminte de mustar, sare de mare, piper negru amcinat, un praf de nucsoara, cateva picaturi de sos de soia, 1 lingurita de boabe verzi de piper, 3 lingurite frunze de patrunjel tocat marunt, fulgi de ovaz pentru legat, 150 g faina integrala, 2 oua batute, 150 g faina pentru pane, ulei pentru prajit.
Preparare:
Chiflele se inmoaie in apa. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt pana se inmoaie. Se freaca mazarea si se amesteca intr-un castron cu ceapa, ouale si mustarul. Chiflele se zdobesc si impreuna cu condimentele si frunzele de patrunjel se incorporeaza in compozitia de mazare.
Compozitia se leaga cu fulgi de ovaz si se formeaza cu mainile umede chiftele plate. Apoi se dau prin ou si pe urma prin faina.
Se prajesc intr-o tigaie cu mult ulei incins. Se scot pe un gratar sa se scurga de ulei.
Se servesc imediat cu salata de rosii.