Ingrediente:
1 kg. varza, 1 1/4 l supa, 4 buc. ceapa, 4 buc. mere, 200 gr. costita afumata, 150 gr. untura,
800 gr. carne de vaca, 4 buc. cirnati afumati, sare, piper, o lingura faina.
Mod de preparare:
Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa
(sau apa calda). Se lasa totul sa fiarba pe foc mic. Intr-o tigaie cu untura se pun cepele taiate
pestisori, merele curatate si taiate in cubulete, costita taiata in fisii subtiri. Totul se prajeste
putin, se aduaga faina, iar dupa ce si faina s-a aurit, se toarna un pahar de supa. Dupa ce a dat
citeva clocote, se toarna aceasta compozitie peste varza. Carnea se taie in bucati, care se
prajesc usor in untura de asemenea si cirnaciorii afumati si apoi se toarna peste varza.