RETETE CULINARE

Urzici

Curatati cu atentie urzicile si spalati-le in mai multe ape, scotandu-le pe rand din apa si nu scurgand vasul, pentru ca astfel nu ramane nisip in ele. Puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 10-max 15 min. Scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se raceasca.
Separat curatati, pentru 2 portii, o ceapa mare rosie sau 3 fire de praz, 2 morcovi si 100 g ciuperci albe, proaspete sau din conserva.
Taiati-le in bucati nu foarte mici si caliti-le in putin ulei incins, preferabile de masline. Cand sunt aproape gata adaugati si urzicile fierte si tocate, amestecati, apoi adaugati si un polonic doua de zeama in care au fiert urzicile.

Se pot servi ca garnitura la friptura de porc la gratar sau ca atare.

Tineti cont ca urzicile isi pierd foarte mult din volum, si pentru o portie de urzici este necesara o farfurie cu varf de urzici crude!

One Comment

Comments are closed.