FILME

Trilogia X-Men vine la HBO

Au trecut cateva luni bune de cand X-Men-ii au salvat ultima data omenirea, dar victoria i-a costat enorm caci au pierdut-o pe Jean Gray (Famke Janssen) si, la scurt timp dupa, si pe iubitul ei Cyclops (James Marsden). In paralel, prapastia dintre oameni si mutanti e tot mai mare si, devine evident pentru toata lumea, numai una dintre cele doua specii poate sa traiasca pe Pamant. Solutia pare in aparenta simpla – un vaccin prin care mutantii pot redeveni oameni… cu sau fara voia lor. X-Men-ii sunt revoltati de idee, dar decid sa nu intervina; Magneto (Ian McKellen), pe de alta parte, considera ca injectia cu pricina este exact motivul indelung cautat pentru a aduna toti mutantii intr-o singura mare si invincibila armata cu ajutorul careia sa distruga omenirea odata pentru totdeauna.

Colac peste pupaza, X-Men-ii afla ca Jean Gray nu a murit ci s-a transformat in Phoenix, un mutant cu puteri imposibil de controlat ce-l omoara pe profesorul X (Patrick Stewart). Incapabili sa mai ramana neutri, X-Men-ii isi dau seama ca trebuie sa-i opreasca pe Magneto si pe Jean Gray, pana ce nu e prea tarziu…

La sase ani de la debutul X-Men-ilor pe marele ecran, Brett Ratner a preluat destinul francizei de la Bryan Singer (trecut la Superman) si a pus la cale un epilog in care totul e posibil, in care personaje cruciale sunt ucise absolut neasteptat (asta ca sa fie clar pentru toata lumea ca e vorba de un punct final), in care multe altele debuteaza spectaculos si in care efectele speciale, de-a dreptul extravangante, pot starni invidia oricarui geek respectabil. Pentru a sarbatori acest veritabil magnum opus in materie de supereroi numit Ultima infruntare, HBO v-a pregatit o surpriza menita a va reimprospata memoria si a va spori incantarea – o reintalnire “la pachet”, in chiar ziua megapremierei, 17 august, cu primele doua filme ale trilogiei. Cu alte cuvinte, aproape 4h30 in care puterile supranaturale reprezinta norma iar normalul… ei bine, normalul nu mai exista!

X-Men
17 august, ora 16.05
Regia: Bryan Singer
Cu: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry

X-Men 2
17 august, ora 17:50
Regia: Bryan Singer
Cu: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry

X-Men: Ultima Infruntare [X-Men: The Last Stand]
17 august, ora 20:00
Regia: Brett Ratner
Cu: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry

www.hbo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *