Cardamonul (Elettaria cardamonum) este un condiment traditional arab, care, relativ recent, a ajuns si la noi. Este de gasit in magazinele naturiste sub denumirea de cardamon si in magazinele arabesti sub denumirea de hell. Este folosit mai ales in condimentarea cafelei si a dulciurilor cu cacao, deoarece neutralizeaza toxicitatea anumitor alcaloizi. Cea mai mare faima si-a castigat-o cardamonul ca reantineritor, fiind pe drept cuvant numit in franceza “samanta dragostei”. Cunoscutul fizioterapeut francez Maurice Messegue recomanda aceasta planta pentru marirea potentei masculine, combaterea ejacularii precoce, ca afrodisiac atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Actiunea cardamonului nu se limiteaza strict la efectul afrodisiac. Remediile care includ cardamonul limpezesc emotiile si gandurile, reaprind “focul sentimentelor”, favorizeaza ascensionarea si transformarea energiei sexuale in forme superioare de energie. Un text medical arab recomanda: “Barbatul care ejaculeaza precoce trebuie sa ia un amestec format din fructul de cardamon si nucsoara dizolvate in miere de albine”.
In cure mai lungi, fructul de cardamon poate fi folosit sub forma de pulbere, 1-1,5 g de 4 ori/zi, sublingual. Timpul de macerare al tincturii de cardamon este de 6-8 zile. Se ia 1 ml, de 3 ori/zi, in apa.
Moduri de utilizare
In cazul intoxicatiilor diverse, se consuma, zilnic, 10 seminte de cardamon mestecate pe stomacul gol. Se adauga 4-5 boabe de cardamon in cafea, pentru a-i neutraliza acesteia toxicitatea.
In cazuri de impotenta si frigiditate, se pun peste 2 galbenusuri de ou 2 varfuri de cutit de cardamon si 2 lingurite de miere lichida. Se amesteca foarte bine totul, dupa care se consuma cu inghitituri mici acest elixir. Efectele sunt cu atat mai puternice, cu cat tratamentul este facut mai des.
Cei cu digestie lenesa, vor lua, inainte de masa cu 10 minute, cu putina apa, cateva seminte de cardamon pisate in piua. Nu doar digestia, ci intreg organismul se vor inviora imediat.
Sursa: www.evenimentul.ro