RETETE CULINARE

Nuga

Ingrediente: 6 albusuri, 300 de grame de miere, sucul stors de la o lamaie, 300 grame de zahar, 2 pachete de vanilie, 300 grame nuci, 150 grame alune si 2 foi de napolitana (care se gasesc in comert).

Preparare:
Se bat bine albusurile cu miere si zahar, pana se fac spuma. Se adauga putina vanilie si sucul de lamaie.

Bolul cu aceasta compozitie se plaseaza usor intr-o apa care fierbe (bainmarie) si se bate mai departe compozitia timp de 20 de minute.

Dupa ce compozitia s-a legat, si se poate desprinde de pe fundul vasului, se adauga nucile si alunele prajite. Compozitia de rastoarna, apoi se intinde pe o foaie de napolitana cu un cutit udat cu apa la un anumit interval de timp pentru a nu se lipi.

Deasupra se pune alta foaie de napolitana, iar peste ea se pune un vas plat si greu.

Cand s-a racit compozitia, se taie in bucati de diferite marimi sau forme.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *